Logo Stiinte CUNBM

Bine ati venit la Facultatea de Stiinte - Centrul Universitar Nord din Baia Mare

Contact

Facultatea de Stiinte
Adresa: Str. Victoriei, nr. 76 430122, Romania

Decanat: Tel 0264-202977
Secretariat: Tel. 0264-202977
Email: stiinte@cunbm.utcluj.ro

Eveniment "De la rețetele de acasă la rețete inovatoare"

DEPARTAMENTUL DE CHIMIE SI BIOLOGIE organizeaza evenimentul "De la rețetele de acasă la rețete inovatoare"

 

Manifestarea va avea loc vineri 13 decembrie 2019, începând cu ora 12:00 Locul de desfășurare: AULA Centrului Universitar Nord Baia Mare (Str. Dr.Victor Babeș 62A, Baia Mare).

 

 

Programul il gasiti aici: PROGRAM

 

La eveniment vor participa:
❖ Studenții de la specializările:
Ingineria Produselor Alimentare (IPA)


Controlul și Expertiza Produselor Alimentare (CEPA)
❖ Elevi de la liceele din județ și județele învecinate
❖ Cadre didactice universitare
❖ Cadre didactice din învățământul preuniversitar
❖ Specialiști în domeniu


Din programul evenimentului:
❖ Rețeta unei cariere de succes – prezintă specialiști în domeniu și foști
absolvenți IPA și CEPA
❖ Ingrediente pentru o specializare de succes - prezintă studenți IPA și CEPA
❖ Rețete inovatoare - prezintă studenți IPA și CEPA
❖ Rețete preferate de acasă - concurs pentru elevii liceelor invitate

Detalii despre concursul R ețete preferate de acasă
➢ Concursul se adresează elevilor din clasele a XI-a și a XII-a.
➢ Fiecare liceu este reprezentat în concurs de către o echipă formată din 4-8 elevi.
➢ În afară de membrii echipelor participante sunt așteptați în public și colegii acestora.
➢ Fiecare echipă prezintă 4 rețete culinare culese “de acasă” de către membrii echipei.
➢ Fiecare din cele 4 rețete va fi prezentată de către unul sau mai mulți membri ai echipei în maxim 2 minute.
➢ Un membru al echipei nu poate prezenta mai mult de o rețetă.
➢ În prezentare va fi inclusă obligatoriu și “povestea rețetei” (ex. de la cine este culeasă, zona din care provine, de ce tocmai această rețetă, ce amintiri te leagă de rețetă etc.).
➢ Echipele sunt încurajate să fie cât mai creative în ceea ce privește punerea în valoare a rețetelor proprii - prezentare powerpoint, expunere liberă, video-uri, vestimentație etc.

➢ Un juriu format din 6 membri (cadre didactice ale departamentului, studenți și specialiști în domeniu) va aprecia atât rețetele, cât și modul de prezentare a fiecărei rețete.

➢ Punctajul total pe echipă se obține prin însumarea punctajelor obținute de fiecare rețetă prezentată.
➢ Echipa câștigătoare este cea care însumează cele mai multe puncte ale juriului.


Ne puteti urmari si pe: utcn facebook utcn titter